Belföld

Fellökte, autó elé zuhant egy idős nő a Nagykörúton – Szándékosan tehette

Vádat emelt az ügyészség egy 19 éves fiú ellen, aki a vád szerint tavaly nyáron a 4-es 6-os villamos egyik megállójában fellökött egy idős nőt, aki egy autó elé esett. Életveszélyt okozó testi sértés miatt állítják bíróság elé.

Az eset 2014 júniusában történt, a Harminckettesek terénél, a villamosmegállóban. A 85 éves asszony a korlátnak támaszkodva várta a szerelvényt. Amikor látta, hogy a jármű közeledik, a botjára támaszkodva elindult felé. Eközben egy fiú is a villamos felé rohant, kerülhette a járókelőket, de útjába került a nyugdíjas, akit végül fellökött, az ügyészség szerint szándékosan. A nő átesett a korláton és az úttestre zuhant, ahol egy szabályosan közlekedő autó elgázolta. A sofőr fékezett, de az ütközést már nem tudta elkerülni: áthajtott a nyugdíjas lábain.

A fiú – bár látta, mi történt – megpróbált felszállni a villamosra, ám az utasok, illetve a megállóban lévők nem engedték neki és visszatartották, amíg megérkeztek a rendőrök.

Az asszonynak mindkét lába eltört és további sérüléseket is szerzett, a mentők életveszélyes állapotban vitték kórházba. Az ügyészség szerint csak a szakszerű orvosi ellátás mentette meg az életét.

Ha  a fiatalt bűnösnek találják, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják – derült ki a Fővárosi Főügyészség hétfői tájékoztatásából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik