Belföld

Hátba szúrta barátja a lányt, mert haza akart menni a nógrádi diszkóból

Vádat emeltek egy 20 éves fiú ellen, tavaly ősszel hátba szúrta barátnőjét Bátonyterenyén. Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt állítják bíróság elé, az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott vele szemben, illetve, hogy fizessen ki csaknem 100 ezer forintot, a bűnügyi költségek árát.

A lányra tavaly október 24-én támadt rá barátja. A pár Bátonyterenyén mulatott, előtte ledöntöttek fél liter vodkát, és még a szórakozóhelyen is ittak. A lány egy idő után rosszul érezte magát, haza akart menni. Felvette a kabátját és kiment az ajtó elé, barátja ugyanis ott volt. Összevesztek, mert a fiú még bulizni akart, a vita végül késelésbe torkollott: a részeg fiatal egy 7-8 centiméter pengehosszúságú zsebkéssel rontott párjának, hátba szúrta őt.

Barátnője csak egy ütést érzett a hátán, nem tudta, hogy sérülését kés okozta. Hazaindult, ám ő sem volt józan, és rossz buszra szállt: Salgótarján helyett Budapest felé indult. Jobb híján testvéréhez ment, aki a fővárosban lakott, nála vette észre, hogy valójában mi történt vele – tájékoztatott a Nógrád Megyei Főügyészség.

Könnyű sérüléseket szenvedett, azonban az ügyészség szerint akár életveszélyes állapotba is kerülhetett volna. Hogy ez nem történt meg, csak a véletlenen múlt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik