Belföld

Ügyészség vizsgálja Vajna összeférhetetlenségét

Lázár János korábban már állást foglalt.

A fel- és bejelentéseiről ismert Tényi István korábban a Legfőbb Ügyészség állásfoglalását kérte arról, nem összeférhetetlen-e a Vajna kormánybiztosi posztja a TV2-nél frissen szerzett tulajdonosi pozíciójával. Most a Legfőbb Ügyészség válaszolt. Kiderült, hogy Andrew G. Vajna esetleges összeférhetetlenségéről a Fővárosi Főügyészségnek kell majd döntenie.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban nem látott abban semmi kivetnivalót, hogy a filmipart megújító kormánybiztos egyben az egyik legnagyobb kereskedelmi tévécsatorna tulajdonosa lehet. Lázár Jánost a Liberálisok elnöke kérdezte erről, mivel Lázár János korábban (L. Simon László ügyei után) felszólította kollégáit, hagyjanak fel üzleti tevékenységeikkel, mert el kell kerülni az összeférhetetlenség gyanúját is. Fodor Gábor arra volt kíváncsi, ez érvényes-e Vajnára is?

Lázár János válaszában azt írta, korábbi kijelentését fenntartja, továbbra is meggyőződése, hogy a legjobb, ha a napi szintű üzleti tevékenységgel felhagy, aki politikusi pályára lép, de Andy Vajnának nincs állami vezetői tisztsége, ezért a jogszabály rá nézve nem állapít meg összeférhetetlenségi szabályokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik