Belföld

Fenekestül felforgatják az M1-M7 bevezetőt

m1-m7 közös szakasz (m1-es autópálya, m7-es autópálya, )
m1-m7 közös szakasz (m1-es autópálya, m7-es autópálya, )
Megkapják a gyalogosok az őket illető aluljárót, elbontják a felüljárót, lezárják a sztrádát egy éjre, elterelik a forgalmat. Sűrű hétvége lesz ez a Sasadi úti csomópontnál.

Szombatról vasárnapra virradó éjjel lezárul egy fejezet a Budaörsi út történetében: végleg elbontják a Sasadi úti gyalogos felüljárót. A sóhajok hídjának szanálása jelentős forgalomkorlátozással jár majd a BKK közleménye szerint, az M1-M7 bevezetőt is lezárják a daruzás idejére.

20 és 23 óra között a két-két középső sávot zárják le, szóval mindössze egy-egy sávon lehet majd kifelé és befelé haladni, 23 és másnap hajnali 5 óra között pedig teljesen lezárják az utat. Az aluljárót elvesztő gyalogosok nem járnak pórul, már szombat este 18 órakor megnyitják a csomópont alatt létesített új aluljárót.

A lezárás idején minden irányban az utolsó nagyobb kereszteződésnél, csomópontnál terelik le a forgalmat, érdemes lesz az Egér út felé kerülni. Változni fog a buszok menetrendje is:

  • Péntek este 20 órától az 53-as, a 139-es, a 140-es, a 140A, a 150-es, a 252-es, a 240-es, a 908-as, a 940-es, a 941-es, a 972-es és a 972B busz Sasadi út megállóját a városból kifelé haladó sávon, a Bozókvár utca elé 15 méterre helyezik át.
  • Szombat este, a teljes lezárás idején, 23 órától másnap 5-ig az 53-as, a 139-es, a 150-es, a 252-es, a 908-as, a 940-es, a 941-es és a 972-es busz a felüljáró alatti útszakaszt a városközpont felé az ideiglenes buszsáv–Balatoni úti áttörés–ideiglenes Balatoni út–Rimaszombati úti ideiglenes tűzoltóút–Május utca–Március utca–Budaörsi út, majd a menetrend szerinti útvonalon kerülik el. Az útvonal-módosítás megállóhelyet nem érint.
  • Az ellenkező irányban a 139-es, a 150-es, a 252-es, a 908-as, a 940-es, a 941-es, a 972-es és a 972B busz a Budaörsi út–Pannonhalmi út–Haraszt utca–Sasadi út–Budaörsi út terelőúton mennek. A buszok a Sasadi út megálló helyett az 53-as busz Újbuda-központ irányú Sasadi út megállóhelyén állnak meg.
  • Az 53-as buszok a Mindszenty József bíboros tér felé a Sasadi utat a Budaörsi út–Pannonhalmi út–Haraszt utca–Sasadi út, majd a menetrend szerinti útvonalon érik el. A Sasadi út megálló kimarad. A buszra a többi járatról a Dayka Gábor utcánál lehet átszállni.

A szombati nagy lezárás idején az M1-M7 bevezető szakaszán az Egér út előtt és a Sasadi úti csomópont előtt is felszerelnek változtatható jelzésképű táblákat a befelé menő irányban. Az Egér út előtt a két belső sávot lezárják, majd 23 után tíz percre az egész utat is.

Vasárnaptól újra egyirányú lesz a Balatoni út a Menyecske utcától a Budaörsi útig az Alsó Beregszász utcai kis csomópont építése miatt. Az Őrmezőről induló buszok mostantól vagy az Egér út felé, vagy az őrmezei lakótelepen és a régi aluljárón át mennek ki a Budaörsi útra.

Egy híddal tehát kevesebb lesz Budapesten, és vélhetően sok olvasónknak sok kedves emlékük kapcsolódik ehhez a patinás, elbontandó átkelőhöz a nyolcsávos sztráda felett. Ha van egy csodálatos vagy épp hajmeresztő története a végnapjait élő gyalogos felüljáróról, ne habozzon beküldeni!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik