Belföld

Érezhető javulást ígérnek a Széll Kálmán tér közlekedésében

Több korlátozást is feloldanak, de szombaton még nagyobb káoszra lehet számítani.

Több korlátozást is feloldanak vasárnap délután a Széll Kálmán téren, érezhető javulás állhat be a közlekedésben – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A BKK tájékoztatása szerint újra két-két sáv vezet majd a Krisztina körút-Szilágyi Erzsébet fasor útvonalon mindkét irányba, és ismét lehet majd a Szilágyi Erzsébet fasorról a Széll Kálmán térre balra kanyarodni. A Várfok utca alsó szakasza újra a Csaba utca felé lesz egyirányú, a Csaba utca pedig a Várfok utca és a Krisztina körút között csak az utóbbi felé lesz járható.

Szombaton azonban még nagyobb korlátozásokra lehet számítani: aszfaltozni fogják a Margit körutat és a Szilágyi Erzsébet fasort összekötő északi útpályát, délután egyes ütemekben csak egy sávon lehet majd a Margit körútról a Krisztina körút felé közlekedni, és a Krisztina körút felől érkezők nem tudnak majd a térről a Dékán utcába balra kanyarodni. A Vérmező út Széna tér felőli torkolatában közműépítés miatt két forgalmi sávot lezárnak majd a háromból.

A munkálatok miatt ideiglenesen áthelyezik a 21-es és 21A, a 139-es, a 140-es és 140A, valamint a 142-es busz Széll Kálmán téri végállomását.

A tér teljes rekonstrukciója tavaszra fejeződhet be – emlékeztet a közlemény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik