Belföld

Újra kellett éleszteni az Orosházán megégett kisbabát

Speciális buborékágyban, életveszélyes állapotban tolták be szerda délután a budapesti Bethesda Gyermekkórházba.

Ahogy korábban megírtuk, súlyos égési sérüléseket szenvedett egy néhány hónapos kisbaba szerdán Orosházán. a mentőket egy Könd utcai lakáshoz riasztották, miután az egyik szobában lángra kapott a berendezés. Az épületből egy gázpalackot is kihoztak.

A mentésben a helikopteres, magasabb szintű mentőegység is részt vett, ahogy a már a helyszínen lévő földi egység is – tájékoztatta a lapot Kárász László, az Országos Mentőszolgálat Dél-Alföldi Regionális Mentőszervezetének Békés megyei vezető mentőtisztje.

A Velvet azt írja, a néhány hónapos gyermeket speciális buborékágyban, életveszélyes állapotban tolták be szerda délután a budapesti Bethesda Gyermekkórházba. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője úgy fogalmazott, a csecsemőn már a helyszínen több életmentő beavatkozást kellett végezni.

A balesetet a gyerekszobában lévő hősugárzó gyulladhatott ki és a lángok átterjedtek a kisfiú ágyára is. A lap úgy tudja, a néhány hónapos gyermek testének nyolcvan százaléka megégett és még a helyszínen újra kellett éleszteni, mentőhelikopterrel szállították a fővárosba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik