Belföld

Tucatnyi rendőrt vittek el bilincsben a nagylaki határról

Nyolc egyenruhás előzetesbe kerülhet.

Vesztegetés elfogadása és kötelességszegés miatt fogtak el több, a Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó jelenlegi és volt határrendészt. Nyolcuk esetében indítványoztak előzetes letartóztatást – közölte Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az MTI-vel szerdán.

Az ügyészek kedden 11 rendőrt hivatali vesztegetés elfogadása, míg két rendőrt szolgálatban kötelességszegés megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki, és házkutatásokat is tartottak. A rendőrök a megalapozott gyanú lényege szerint pénzt, illetve különböző kisebb értékű ajándékokat kértek, illetve fogadtak el a határon átlépő kamionok vezetőitől. “A cselekményük nem volt összefüggésben a migránsokkal” – fűzik hozzá.

Az előzetes letartóztatásokról – az említett nyolc egyenruhás esetében – szerdán dönt a Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa.

Mint ismert, a Központi Nyomozó Főügyészség október 19-én 38, a záhonyi határátkelőn szolgálatot teljesítő rendőrt vett őrizetbe, ugyancsak vesztegetés elfogadása miatt. A gyanú szerint a rendőrök az országba be- vagy kilépő külföldiektől fogadtak el 20-100 euró közötti összeget azért, hogy valamely kisebb szabálysértés felett szemet hunyjanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik