Belföld

Többeket kirabolt a budapesti rendőr

Cinkosát hétfőn elkapták, de egy embert még keresnek.

Őrizetbe vették a fegyveres rablással gyanúsított budapesti rendőr társát – közölte kedden a Fővárosi Főügyészség. Mint most kiderült, sokkal több van a páros rovásán, mint azt korábban tudni lehetett.

Ahogy arról júniusban beszámoltunk, az őrmester 2015 áprilisában, munkája révén ismerkedett meg az akkor lakhelyelhagyási tilalom alatt álló későbbi társával, akinek – a kényszerintézkedéssel összefüggésben – többször jelentkeznie kellett a rendőrségen. A két férfi összebarátkozott, majd eldöntötték, hogy rabolni fognak. Fejükön csuklyával, kezükben gáz-riasztó fegyverrel jelentek meg egy XVI. kerületi lakásnál, kezdetben hivatalos eljárást színleltek és felszólították az ott lakó nőt, hogy nyissa ki az ajtót, majd berúgták azt, ráfogták a pisztolyt és kényszerítették, hogy feküdjön a földre. Ezután egy műanyag bilinccsel hátrafogták a kezeit. De hiába követelt pénzt és ékszereket, a nő nem adott nekik semmit, így végül kivettek a táskájából valamivel kevesebb, mint 3500 forintot és elmenekültek. Az őrmestert elkapták, társát pedig keresték – egészen mostanáig.

A Fővárosi Főügyészség keddi tájékoztatásából kiderül, a párosnak több akciója is volt, összesen hat ember sérelmére követtek el fegyveres – és részben csoportos – rablást, vagy más bűncselekményeket. Minden alkalommal – ahogy a fenti esetben is – eljárást színleltek, majd fegyvert rántottak. Kiszemeltjeiket megkötözték, majd elvették a pénzüket, vagy más náluk lévő értéket.

Kiderült az is, hogy az egyik “akcióban” részt vett egy harmadik ember, ő még szökésben van. Ellene elfogatóparancsot adtak ki. A most elfogott férfi előzetes letartóztatását az ügyészség indítványozta, az egykori rendőr pedig azóta is rács mögött van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik