Belföld

Késes rablót fogtak Budapesten – Videóval

A támadót egy aluljáróban igazoltatták az egyenruhások.

Késes támadót fogtak a budapesti rendőrök. A jelenlegi adatok szerint a férfi november elsején, este 9 óra körül csapott le a XIV. kerületi Pillangó parkban. Egy nő elé állt, megragadta a karját és késpengét szegezett neki. Az értékeit akarta. Áldozata megijedt és keresni kezdte a holmijai között a pénztárcáját, de a rabló ekkor elvágta a táskát a pántjánál és elvitte.

A gyanú szerint másnap újabb zsákmány után nézett. A Hungária körút és a Mexikói út között, az aluljáró lépcsőjén támadt rá egy idős nőre. Meglökte az asszonyt, aki elesett. Próbálta elvenni tőle a táskáját, de nem sikerült. Jobb híján a szatyrát kapta fel. Próbált eltűnni a helyszínről, de a járókelők útját állták, így a rabló a csomagot visszadobta tulajdonosának, majd menekülőre fogta.

A rendőrök pár nappal később – múlt csütörtökön – fogták el, a Pongrác úti aluljárónál igazoltatták. Őrizetbe került, a bíróság pedig a hétvégén elrendelte előzetes letartóztatását. Felfegyverkezve elkövetett rablás miatt folyik eljárás ellene.

Olvasói sztorik