Belföld

Magyar rendőrök indultak Szlovéniába

Hétfő reggel 50 rendőr 10 gépjárművel indul Szlovéniába, hogy „megvédjék a közös határt”.

A rendőröket „búcsúztató” Pintér Sándor belügyminiszter felidézte: Magyarország több alkalommal kifejtette álláspontját az Európára zúduló népvándorlásról. Arról, hogy a külső határainknál meg kell állítani az illegális határátlépőket. Úgy fogalmazott: meggyőződésük, hogy a jelenlegi európai megoldások nem jók, hamis illúziókat keltenek az elindulókban, belső feszültséget keltenek az Európai Unió és a schengeni övezet országai között.

A magyar rendőrök Mariborba, illetve Muraszombatra tartanak, ahol a szlovén rendőrökkel közösen dolgoznak majd, feladatuk a közrend fenntartása, a bűncselekmények és szabálysértések megelőzése lesz.

Pintér Sándor kiemelte: az országos rendőrfőkapitány és a szlovén kormány képviselői már aláírták azt a megállapodást, amelynek értelmében közös műveleti feladatellátásban 50 magyar rendőr közös járőrözéssel, az illegális migránsok mozgásának irányításával a szlovén kollégákkal együttműködve vesz részt Szlovénia biztonságának, a szlovén lakosok biztonságérzetének fenntartásában.

Az útnak induló magyar rendőröknek azt mondta: a szlovén határok védelmével Magyarországot és Európát is védik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik