Belföld

Biztos, hogy farkas ölte meg a pécsi nagymamát ’95-ben

Többen felvetették, hogy részben vagy teljes egészében kreálmány volt az 1995-ös pécsi farkastámadás. Az emberekre, de legalábbis az elhunyt nagymamára igazából egy helyi fejes kutyája támadt rá és a vadállatot a kutya gazdáját védendő engedték ki ketrecéből, hogy fedősztorit csináljanak. A bama.hu utánajárt.

A pécsi állatkert kilencvenes években elképesztő állapotban. A 99-es vezetőváltás például a leltáralapján hiányzott egy tigris, és bebizonyosodott, hogy ketrecében lőtték le Csokit, a barnamedvét. Osztrák vadászok tették az akkori igazgató tudtával, majd a tetemet az erdőbe vitték és ott fényképezkedtek vele. De többek között harci kutyák téptek szét 12 kengurut, és máig tisztázatlan körülmények között megfulladt egy oroszlán.

A később gyilkossá vált farkas 1995. december 28-án szabadult ki az enyhén szólva is kaotikus viszonyok uralta állatkertből. Körülbelül 8-10 órát kóborolhatott, ez alatt összesen hét embert támadott meg: egyikük meghalt, két gyerek súlyosan, életveszélyesen megsérült, négyen könnyebb sérülést szenvedtek.

Aztán beindultak a találgatások, hogy a farkast emberi kezek engedték ki a ketrecből. Az ügy részleteit itt olvashatja, a konkluzió pedig az: farkas volt a támadó, nem vitás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik