Belföld

Sűrít a BKK a szmogriadó miatt

hév H5 (Array)
hév H5 (Array)
Sűrűbben jár egy csomó busz, troli, villamos, metró és HÉV, aki teheti, az ne üljön autóba. Legalábbis ha picit is érdekli a családja egészsége.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőtől több fővárosi közösségi közlekedési járatot sűrít, tekintettel a szmogriadó szombaton elrendelt riasztási fokozatára.

A társaság szombati közleményében azt írja, a szmogriadó e fokozata idején a környezetet leginkább szennyező, fekete matricás kocsik nem vehetnek részt a forgalomban. A BKK ugyanakkor a levegőminőség javulásáért arra kéri a többi budapesti autóst is, hogy ha tehetik, válasszák a közösségi közlekedést.

Ennek segítésére a menetrendben szereplőnél sűrűbben közlekedik majd a 2-es, 3-as, 4-es metrón kívül az 5-ös, a 8-as, 9-es, 11-es, 22A, 23-as és a 86-os busz, továbbá az 1-es, 2-es, 4-es és 6-os, 14-es, 50-es, 61-es villamos, valamint a 70-es, 74-es, 76-os és 78-as troli.

Hétfőtől napközben is nagyobb befogadóképességű szerelvényekkel lehet majd utazni a H5-ös HÉV vonalán. A társaság közölte, kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy minél több környezetkímélő buszt állítsanak forgalomba. Tarlós István főpolgármester szombat hajnalban rendelte el a szmogriadó riasztási fokozatának bevezetését – írja az MTI.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik