Belföld

Vona kormányra készül, szerinte a Fidesz ideje lejárt

A Jobbik - elnöke szerint - mára felelősségteljes, kormányképes és kormányra készülő párttá lett.

Vona Gábor úgy látja, a következő választáson a magyar embereknek a Fidesz és a Jobbik közül kell választaniuk. Gyöngyösön, pártja 12. születésnapja apropóján az elnök arról beszélt, hogy a semmiből indulva, egy “szinte mindenki által támadott és senki által sem támogatott” politikai kezdeményezésből mára Magyarország második legerősebb pártja és a kormány egyértelmű kihívója lett a Jobbik.

Szavai szerint akkor lehet megverni a Fideszt, ha annak hiteltelenségével, pökhendiségével és tisztességtelenségével, a korrupcióval szemben felmutatja a tisztességet, az alázatot és az antikorrupciós elszántságot. A Jobbik azt ígéri, hogy kormányra kerülve nem lesz olyan, mint most, amikor

a miniszterelnöktől kiindulva eleve korrupciós mechanizmusokra épül az egész politikai világ.

Vona Gábor hozzátette, a Jobbik néppárt, Kelet-Magyarországon és a Dunántúlon is népszerű, széles és heterogén támogatói bázissal rendelkezik. A jobb- és baloldal, mint politikai koordinációs rendszer ma már nem mutatja meg a magyar valóságot. Új politikai törésvonal, új politikai közép alakul ki, “nem mi tartunk középre, a magyar társadalom tart felénk”.

A pártelnök-frakcióvezető közölte: a Jobbik 21. századi problémákra 21. századi válaszokat akar adni. Vona még az LMP-t is 21. századinak tekinti, míg szerinte a Fidesz és az MSZP a 20. században tartaná az országot. A Jobbik évek óta dolgozik egy Gyöngyös környéki nagyberuházáson, de erről csak annyit árult el, hogy egy, a tervek szerint jövőre induló külföldi vegyipari fejlesztésről van szó, amelyet a kormány kiemelt beruházásként kezel, s amely munkahelyek, valamint helyi iparűzési adó tekintetében is komoly előrelépést jelenthet Gyöngyösnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik