Belföld

DK: mégis nyomozhatnak Rogán “ingatlanpanamája” ügyében

A Fővárosi Főügyészség hatályon kívül helyezte az NNI elutasítását.

A Demokratikus Koalíció 2014. november 28-án hűtlen kezelés gyanúja miatt tett feljelentést az V. kerületi önkormányzat által eladott Dorottya utcai ingatlan ügyében. A Blikk akkori információi szerint “százmilliókat nyerhettek Giró-Szász Andrásék a belvárosi ingatlanüzleten”.

A DK azért tett feljelentést, mert a Belváros-Lipótvárosi Önkormányzat – Rogán Antal akkori polgármester előterjesztésére – 25%-os kedvezménnyel adta el Giró-Szász András érdekeltségének a Dorottya utca 8. alatt található ingatlant, súlyos kárt okozva a kerületnek.

A DK feljelentésével hosszas jogi huzavona vette kezdetét. A Nemzeti Nyomozó Iroda előbb feljelentés kiegészítést kért az ügyben – aminek a DK eleget is tett -, majd mégis elutasította a feljelentést. A DK ezután felügyeleti panasszal élt az elutasítás ellen. A Fővárosi Főügyészség most hatályon kívül helyezte az NNI elutasítását.

Az ellenzéki párt szerint lassan egy év telt el a feljelentés óta, Rogán Antalt azóta miniszteri szintre emelte a kormány, most mégis úgy tűnik: nyomozás indulhat a belvárosi ingatlanpanama ügyében.

A Demokratikus Koalíció szerint ideje lenne, hogy öt év szabad rablás után végre tisztességes nyomozás és bírósági ügy legyen egy fideszes politikus korrupt üzelmeiből. A DK ugyanakkor Polt Péter legfőbb ügyész Fideszt mentegető gyakorlatát ismerve érdemi felelősségre vonásra nem, csak további időhúzásra számít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik