Belföld

Bedrogozva próbált ölni a szegedi gyorsétteremnél késelő férfi

Több ember  sérelmére elkövetett  emberölés bűntette és kábítószer birtoklásának vétsége – emiatt állítják bíróság elé azt a férfit, akit a márciusi, szegedi gyorsétteremnél történt támadással gyanúsítanak. Az ügyészség pénteken közölte, vádat emeltek, az ügyet a Szegedi Törvényszék tárgyalja majd.

A rendőrség október végén, a nyomozás lezárása után számolt be az esetről. Annyit árultak el, hogy a férfi féltékenységből késelt, többször megszúrta 33 éves riválisát. A megsebesített férfinak egy 24 éves fiatal próbált segíteni, őt a támadó igyekezett szívtájékon döfni, de nem sikerült neki. A támadó másnap feladta magát a rendőrségen, miután megtudta, hogy országszerte keresik a rendőrök.

A Csongrád Megyei Főügyészség pénteki tájékoztatása a sértettek autója március elsején, a késő délutáni órákban állt meg a szegedi gyorsétterem parkolójában. Egy nő beszállt hozzájuk, beszélgettek. Nem sokkal később megjelent a férfi, és számon kérte őket emiatt. Megrúgta, megütötte két ellenfelét, majd előrántotta a kést, amivel rátámadt egyikükre, közben azt kiabálta, hogy megöli. A férfi próbált hárítani, de a támadó a combján mégis eltalálta. Fiatalabb társa sietett a segítségére, de megbotlott és elesett. A késelő neki is azt mondta, hogy végez vele, meg akarta szúrni. Őt a már megsebesített férfi próbálta megvédeni, ellökte a kezét.

Az ügyészség közölte azt is, hogy támadó kábítószert fogyasztott, mielőtt nekirontott az autósoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik