Belföld

Csalók szálltak rá Bróker Marcsi és a Quaestor-botrány károsultjaira

Quaestor(0c44b25f-adb5-4b22-946e-34847a55c4cf)(3)(430x286).jpg (Quaestor)
Quaestor(0c44b25f-adb5-4b22-946e-34847a55c4cf)(3)(430x286).jpg (Quaestor)
Volt, aki tízmilliót, de olyan is, aki 120 milliót áldozott arra, hogy korábbi befektetését viszontláthassa. Hiába.

Visszaszerzik elbukott befektetésüket – ezzel hitegette a bedőlt befektetőcégek károsultjait a társaság. Az üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsított férfiak a közelmúltban bedőlt pénzügyi vállalkozások – a karcagi Kun-Mediátor Kft., a ceglédi Hungária Értékpapír Zrt. és a budapesti Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. – kárvallott befektetői közül választották ki áldozataikat.

A Zsaru Magazinnak a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályának megbízott vezetője azt mondta, még vizsgálják, honnan tudták, kiket érdemes megkörnyékezni. Vargáné Füleki Krisztina szerint ugyanis biztosra mentek, nem a mindenüket elvesztő kisbefektetőket keresték meg ajánlatukkal.

Valamennyi sértettnek azzal álltak elő, vissza tudják szerezni befektetésüket. A károsultak vallomása szerint azzal hitegették őket, hogy a bedőlt pénzügyi vállalkozások vezetői, brókerei az eltűnt milliárdokból gyémántokban, értékes műtárgyakban, ékszerekben tetemes vagyont halmoztak fel, ők pedig képesek felkutatni és megszerezni ezeket az értékeket.

A károsultaktól az akció beindításához kértek pénzt, mondván, fizetniük kell az információért. Azt mondták, értéktárakból, trezorokból megszerzett értékek eladásából jött volna vissza pénz. A befektetőknek hatásos színjátékot adtak elő, “gyémántokat” mutogattak, mondván, azokat már visszaszerezték.

A színjátékba bevonták a badacsonytördemici Sz. Huba (75) osztrák–magyar kettős állampolgárt is, hogy elhitessék, a nagyvállalkozó is jól járt, hogy rájuk bízta pénze visszaszerzését.

Egy károsult feljelentést tett, a rendőrség pedig kiterjedt felderítő munkával további károsultakat talált. Volt, aki tízmilliót, de olyan is, aki 120 milliót áldozott arra, hogy korábbi befektetését viszontlássa, de a nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak ezt meg sem próbálták. A banda több tagját elfogták, egyikük beismerte a bűncselekményeket, a többiek a gyanúsítás ellen panaszt tettek, és tagadtak.

A bíróság Sz. Huba szabad mozgását lakhelyelhagyási tilalommal korlátozta, a többi gyanúsítottnak elrendelte előzetes letartóztatását. Korábbi sajtóhírek szerint az ismert üzletember hamar rájött, hogy átverték, de akkor már késő volt, addigra rá hivatkozva már másokat is átvertek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik