Belföld

Nyomoz a NAV az MSZP-s feketekassza ügyében

Számvitel megsértése is a gyanúk között van, amivel a NAV nekiesett a párt állítólagos józsefvárosi feketekasszájának, amiből sok mindent finanszíroztak egy hangfelvétel szerint.

Nyomozást indított a NAV a józsefvárosi MSZP-s feketekassza ügyében számvitel rendjének megsértése és más bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen – írja a Magyar Idők szerdai számában.

Az eljárást a NAV Közép-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatósága folytatja le december 2-ig, ezt szükség esetén a bűnügyi igazgatóság meghosszabbíthatja. A lap felidézi, hogy október elején feljelentéskiegészítést rendelt el a NAV a VIII. kerületi MSZP-s feketekassza ügyében. Ennek határidejét a NAV november 1-ig meghosszabbította.

A lap birtokába jutott egy hangfelvétel, amin az MSZP józsefvárosi szervezetének februári tanácskozásán Komássy Ákos kerületi elnök arról beszélt az MSZP pártigazgatójának, Katona Tamásnak, hogy 2014-ben a szervezet “feketekasszájából” finanszírozták azokat a kiadásaikat, amiket nem tudtak bizonylattal fedezni. Köztük a szervezet személyi kiadásait, illetve bizonyos kampánykiadásokat is. Egy magánszemély és a Fidelitas is feljelentést tett az ügyben – írja az MTI.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik