Belföld

Megvédte a bátyja a farkasölő igazgatót

Farkas(210x140).jpg (Array)
Farkas(210x140).jpg (Array)
Az anyjukat szidalmazzák és a fotelből okoskodnak Szatyor Győző szerint azok, akik a Pécsen elszabadult farkast lelövő bátyjára támadtak. Dühös közleményt adott ki a testvér.

Véleményem szerint abban a szerencsétlen farkasba több jóérzés szorult, mint ezekbe az emberekbe.

Ehhez hasonló mondatokat vetett a Facebookra Szatyor Győző, annak a Szatyor Miklósnak a testvére, akinek állatkertjéből elszökött egy farkas Pécsen, majd ő maga lőtte agyon az állatot a Mecsekben. A testvére szerint igazságtalan rágalomhadjárat zajlik ellene, sokan az anyjukat szidva fröcsögnek “otthon ülve a fotelből, félinformációk és félrevezető képek és írások alapján szakértőt játszva, véres szájjal”.

Ezen rágalmak miatt írt Szatyor Győző, hogy tisztázzon pár dolgot. Szerinte a fő gond, hogy az internetre felkerült három olyan kép, ami nem tünteti fel jó színben a bátyját, ezeket a képeket vették most elő ellene. Az egyiken egy bivalytetemet vontat a terepjáróval, a másik kettőn egy tigris és egy zebra bőrével van lefotózva.

Az első kép akkor készült, amikor egy bivaly betegségben elpusztult, Szatyor Miklós pedig nem akarta költségbe verni az állatkertet azzal, hogy vállalkozót bíz meg a tetem kiemelésével. A másik két kép pedig az állatkertben Szatyor igazgatósága előtt elhullott állatok kikészített bőrét mutatja, tehát az igazgató nem mániákus trófeagyűjtő. Ahogy ifjabb Szatyor írja:

A fenti példákból is jól látszik, hogy az elmúlt napokban félrevezető képek, félinformációk alapján véleményt formáló emberek mennyire hagyták magukat megvezetni és befolyásolni.

A farkas halálának történetéhez ő nem akar semmit sem hozzáfűzni, a bátyja szerinte leírt mindent. Annyit elmondott, hogy ismerve biológus és környezetvédelmi mérnök testvérét, biztos hihetetlenül nehéz döntés volt az állat likvidálása, amit a pécsi polgárok védelmében tett meg. “Ismerve őt, abban is biztos vagyok, hogy ha bármi csekély lehetőség lett volna az állat élve történő befogására, akkor amellett dönt” – tette hozzá.

Szatyor Győző szerint Pécsen sokakban él a 20 évvel ezelőtti farkastámadás emléke, és ezúttal se volt szabad, hogy kár essen emberéletben. Közleményét így zárja:

Kérek minden jóérzésű embert, hogy a jövőben körültekintően, a tények ismeretében és lelkiismerete szerint nyilvánítson véleményt és álljon ki az igazság mellett, mikor azt az emberi ostobaság próbálja önkényesen elhomályosítani. “Az ember embernek farkasa!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik