Belföld

Veszélyes köd és a fagy támad a héten

Fagy (Array)
Fagy (Array)
Hét megyére adtak ki keddre és szerdára figyelmeztetést a vastag köd miatt, éjszaka pedig egész héten fagy várható.

Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyében elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben a tartós, sűrű köd miatt.

Délelőtt az ország jelentős részén megszűnnek a ködfoltok. Az Alföldön – különösen a Tiszántúlon – azonban nagy területű, sűrű ködmező képződött az éjszaka folyamán. Ez lassabban oszlik majd fel, és tartósabban, helyenként akár kora délutánig megmaradhat

derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzéséből.

Az ország nagy részén azonban száraz, napos idő várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak északnyugaton élénkül meg a déli, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 15 fok között alakul, a tartósabban ködös részeken lesz a hidegebb. Késő estére -2 és +7 fok közé hűl le a levegő.

Szerdára ugyancsak hét megyére adtak ki ködfigyelmeztetést. Éjszaka a köd terjeszkedik, majd napközben ritkul, területe zsugorodik, de néhol tartósan megmarad. Elsősorban Nyugat- és Északkelet-Magyarországon lehetnek naposabb körzetek. Mindenütt gyenge marad a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű, a ködös részeken lesz a hidegebb.

Csütörtökön az éjszaka képződő köd csak lassan oszlik fel, néhol tartósabban megmaradhat, emiatt derült és borult, párás területek egyaránt előfordulnak. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul, a ködös részeken lesz a hidegebb.

Pénteken az éjszakai köd egy része feloszlik, ott kisüt a nap, de maradnak tartósan ködös területek is, ahol jelentéktelen szitálás is lehet. Gyenge lesz a változó irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű, 10 fok fölé a napos területeken melegszik fel a levegő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik