Belföld

Több mint ötven embert húzott le a gyáli kamuasztalos

Emberek tucatjait verte át egy egyedi bútorok készítésével foglalkozó gyáli cég üzletkötője. A férfinak az volt a feladata, hogy felvegye és továbbítsa az interneten jelentkezők rendeléseit. Ő vette át a pénzt is, amelyet át kellett adnia a gyártónak – vagyis 53 esetben csak kellett volna.

A férfi 2014 márciusától 2015 áprilisáig – két forrásból – saját zsebére dolgozott. A cég hirdetésére az ország számos pontjáról, így a fővárosból, Pest, Bács-Kiskun, Tolna, Somogy, Győr-Moson-Sopron megyékből jelentkező megrendelőknek minőségi bútorgyártónak adta ki magát és felvette megrendeléseiket. Igen megnyerő volt a modora, így az ügyfelek nem gyanakodtak, akadt, aki már a megrendeléskor kifizette neki a teljes összeget. A bútorok nem készültek el, a türelmetlen vevőket igyekezett megnyugtatni, hitegette őket. Néhány megrendelést továbbított, kiadta a munkát valódi asztalosmestereknek, és bár a darabok elkészültek, ő nem fizette ki azokat. Volt, akit „csak” 40 ezer, míg másokat egymillió forinttal rövidített meg.

Üzletszerűen elkövetett csalás miatt emeltek vádat ellene, az ügyészség börtönbüntetést indítványozott – közölte kedden a Pest Megyei Főügyészség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik