Belföld

Lázárnál landoltak Hiller emberei

Hiller István szocialista politikus korábbi bizalmasai közül többen ma a Miniszterelnökség különféle szervezeteinél dolgoznak, írja a keddi Népszabadság.

Virágos Gábor régész például, aki valaha a fideszes kultúrpolitika főellenségének számított, ma az állami örökségvédelmi intézményrendszerben dolgozik, a Forster Központtal van munkaviszonyban június második felétől.

Virágos nem tétlenkedett sokáig, júliusban már meg is kötötte a megbízási szerződést a Belényesy Károly résztulajdonában álló Heritage Consulting Kft.-vel az új Puskás Ferenc Stadion építése előtti régészeti próbafeltárásra.

Belényesy (Virágossal együtt) korábban a Fidesz-gyanús összefonódásokra vadászók érdeklődésének középpontjában állt.

Szakmai berkekben azt beszélik, hogy Virágos a Várkert Bazár felújításakor szerzett magának érdemeket és kapcsolatokat: a West-Hungária Bau foglalkoztatta régészeti tanácsadóként, akkor ismerkedett meg L. Simon Lászlóval.

Hiller korábbi embere volt Szőke Balázs is, ő is Lázár tárcájánál került elő, egészen pontosan a nemrég a Rogán alá került Nemzeti Kommunikációs Hivatalnál. Szőke volt az NKH hajdani vezetője, Nobilis Márton elnöki tanácsadója, amíg utóbbi le nem mondott posztjáról.

Azt a hivatal nem árulta el a lapnak, hogy mi alapján bízták meg és mennyi pénzzel javadalmazzák Szőkét, mert szerintük ez sértené Szőke személyiségi jogait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik