Belföld

Soros György beszólt Orbánnak

soros-gyorgy(210x140).jpg (Array)
soros-gyorgy(210x140).jpg (Array)
Míg a magyar kormányfő aláássa az európai értékeket, addig az ő alapítványai hozzátesznek azokhoz - válaszolta az üzletember az őt ért kormányzati kritikákra.

Mostanság a Fidesz és a kormány keményen nekiment Soros Györgynek, az örök ellenségképnek, amire végre a megszólított is reagált. Az Indexnek írta a következőket:

A magyar miniszterelnök célja a menekültektől megvédeni a nemzeti határokat, míg a mi célunk a megvédeni azokat, akik menekülésre kényszerültek.

Szerinte amit a Nyílt Társadalom Alapítványok tesznek, az hozzájárul az európai értékek védelméhez, míg Orbán Viktor tettei ezeket ássák alá. Hozzátette, az alapítványok hat pontból álló terve is ezt bizonyítja.

A hat pontban azt írja, az EU-nak egymillió menekültet kéne befogadni, az első két évben fejenként 15 ezer euróval segíteni őket, biztonságos útvonalat biztosítani a számukra és az egésszel egy uniós ügynökségnek kéne foglalkozni.

Pénteki rádiós beszédében Orbán is pedzegette Soros szerepét a “migránsözönben”, de Kósa Lajos frakcióvezető és Rogán Antal kabinetfőnök is kikelt hétfőn a parlamentben ellene.

Most akkor mi van? Mégse Soros?

Kimunkált összeesküvés-elmélettel válaszolt Kósa Lajos Soros reakciójára. Szerinte több amerikai milliárdos is úgy gondolkodhat, mint Soros, aki szerint az uniónak több menekültet kellene befogadnia és anyagilag is támogatnia kellene őket.

Szerinte Magyarország nem áll készen arra, hogy sok embert befogadjon, arra meg végképp nincsenek forrásai, hogy őket anyagilag is támogassa. Az M1 riporteri kérdésére elmondta: az világos, hogy a mostani menekülthullám elindulása mögött nem egyetlen ember áll, hanem sokrétű folyamatok eredménye. Soros azzal, hogy a kérdésben megszólalt, felvállalta a véleményét, de nem tudni, hogy miért áll érdekében “Európa szétverése” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik