Belföld

Ez a kormányzati program csupa mese

Magyar népmese (magyar népmese)
Magyar népmese (magyar népmese)
Ez a kormányzati program nem csak játék és mese, hallottál már az EMMI-ről, a kultúra tárcájáról? Lesz itt népmesei oktatás, szavalás, szakemberképzés ezerrel. Itt a vége, fuss el véle!

Szombaton jött ki egy kormányzati cselekvési program az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) honlapján, ami nem másról szól, mint a

magyar népmesekincs terjesztéséről.

Az itt elérhető programról az Index azt írja, népmesékben képzettebb tanárokra, új segédanyagokra, a mesék szakmai átgondolására, mesemondó versenyekre és szakemberekre van szükség, plusz pár kutatásra.

A Minden este népmese – Tegyünk együtt a magyar népmesekincs terjedéséért! című anyag lényege, hogy a népmesekincs bekerüljön az oktatásba minden szinten. Az ok egyszerű, mert

a mesei fantasztikum képes kiragadni a realitásból, ezáltal fejleszti az asszociatív, a fogalomalkotási és az absztraháló készséget.

Nemzetközi kutatásokkal és pszichológiai megközelítésekkel is indokolják a programot, amibe a határon túli magyar mesemondókatis be kell vonni. A szociálisan rászorult gyerekek, különösen a romák oktatásba bevonására is jó trükk lehet a mese – teszik hozzá a program szerzői.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik