Belföld

A köd marad, jönnek a mínuszok

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre és keddre figyelmeztetést adott ki. Éjszaka már mínuszok lehetnek.

Hétfőn erősen lecsökken a látótávolság az ország három keleti megyéjében (Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg), míg kedden az előrejelzés szerint négy megyében (Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Békés, Csongrád) lesz tartós és sűrű a köd, ezért elsőfokú, citromsárga a figyelmeztetés.

Hétfőn az ország nagy részén az éjszakai köd feloszlik, utána napsütésre lehet számítani. A déli, délkeleti szél Győr-Moson-Sopron megyében megélénkül, a Fertő környékén egy-egy erős széllökés is lehet, másutt gyenge marad a légmozgás. A hőmérséklet napközben 7 és 13 fok között alakul, de a tartósan ködös részeken hidegebb lehet. Késő estére -2 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Kedden az éjszakai köd egyre lassabban oszlik fel, az Alföldön tartósan megmaradhat, borult, párás lehet az idő. A Dunántúlon és az Északi-középhegység környékén a köd feloszlásának idejétől függően több-kevesebb napsütés is várható. Legfeljebb néhol lehet jelentéktelen ködszitálás. Csak az Észak-Dunántúlon élénkülhet meg kissé a szél, másutt gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet a naposabb részeken 12 és 15, a párás helyeken 6 és 11 fok között alakul.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik