Belföld

A Buddha Bar vezetői is részesültek az olcsósított ingatlanokból

A Petőfi utcában tudtak jó áron megvenni egy értékes ingatlant, de nem ez az egyetlen lakás vagy ház, amit nem túl gazdaságosan árusított ki az V. kerület.

Jó ideje megy a jogi pingpong a belvárosi ingatlanpanamák körül, főleg az V. kerületi ellenzék tolja, hogy az önkormányzat bőven áron alul ad el önkormányzati lakásokat, ingatlanokat. A módszer egyszerű, az értékbecslő alultaksálja az ingatlant, és azt sok esetben az addigi bérlő az eredeti ár 70 százalékáért megveheti, ugyanis elővásárlási joga van rá.

A 444 szerint újabb gyanús ügy van terítéken. Egy rakat lakást adtak el olcsón, például a Petőfi Sándor utca 3.-at 93 millió forintért (ez egy 357 négyzetméteres ingatlan). A vevő a Belvárosi Üzlet Ingatlanhasznosító Kft., Berta Béláné, Zuhair Awad és Sameer Hamdan is benne van a vállalatban. Ők üzemeltetik a Buddha Bar hotelt a Klotild-palotában, és ők vették meg tavaly a Párisi Udvart 2,1 milliárdért.

Érdekes még, hogy a Collina DM Kft. meditációs központot nyit az Alkotmány utcában: pályázat nélkül és a lap szerint áron alul szerezték meg ehhez a kellő 840 négyzetméteres ingatlant. Juhász Péter önkormányzati képviselő szerint 60 millió forintot bukott ezen az ügyleten az önkormányzat.

A kerületi vezetésnek olykor dolgozó ügyvéd, Sándor Sz. Zsolt irodája a Deák téren vett egy 237 négyzetméteres helyiséget 79 millióért. Juhász szerint a piaci ingatlanhirdetések árai ezen a környéken kétszer-háromszor magasabbak, mint amennyiért az önkormányzat túladott ezen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik