Belföld

Figyelmeztetést adtak ki a veszélyes köd miatt

Hét területre – Baranya, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére – elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a sűrű köd miatt.

Napközben a köd fokozatosan feloszlik (a Dél-Dunántúlon helyenként csak délutánra), ugyanakkor az alacsonyszintű rétegfelhőzet a Dunántúl egy részén megmarad, tartósan borult időt okozva. Másutt jobbára napos idő valószínű, de nyugat felől egyre több fátyolfelhő érkezik. Csapadék nem várható. A többnyire gyenge vagy mérsékelt délkeleti szél az Észak-Dunántúlon, a Mezőföldön és a Dél-Alföldön megélénkül, Sopron környékén nappal meg is erősödhet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos helyeken 14 és 17 fok között, a tartósan felhős, néhol párás területeken 12, 13 fok körül alakul. Késő estére 1, 10 fokig hűl le a levegő.

Csütörtökön a Dunántúl nyugati felén erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, néhol tartósabban megmaradhat a köd, helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat. A Dunántúl keleti részén a ködfoltok feloszlása után szakadozott felhőzet valószínű, míg még keletebbre sok szűrt napsütés ígérkezik. A keleties szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +8 fok között alakul, a Dunántúl nyugati részén lesz az enyhébb az éjszaka. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között várható, keleten lesz a melegebb.

Pénteken a reggelre képződő ködfoltok feloszlása után az ország túlnyomóan részén derült időre számíthatunk, legfeljebb a nyugat határszélen lehet több a felhő. Csapadék nem lesz. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 17 fok között alakul.

Szombaton túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk, a ködfoltok a reggeli órákban feloszlanak. Csapadék nem lesz. A keleties szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 15 fok között alakul.

Vasárnap túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk, a ködfoltok a reggeli, délelőtti órákban feloszlanak. Csapadék nem lesz. Mérsékelt marad a változó irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 13 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik