Belföld

Nyolcéves kisfiút hívott tanúskodni a NAV

A kisfiú nem tudja, mi az a költségvetési csalás, de szívesen lógna az iskolából. Szerencsétlenségére a NAV írásban várna választ.

„Tájékoztatom, hogy hatóságunk a fenti számon folytat nyomozást a Btk. 310 § (1) bekezdésébe ütköző és aszerint minősülő költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen” – így kezdi a Noelnak írt többoldalas levelet a NAV, majd később többek között arra kérik a kisiskolást, hogy „olvassa el figyelmesen a tanúkihallgatási jegyzőkönyvben szereplő tanúkihallgatási akadályokat”.

A Blikk szerint azonban érthető okokból Noelnek fogalma sincs, mi a költségvetési csalás és mi az a NAV, de suliidőben boldogan elmegy tanúskodni. A család nem tudja, hogy a levélben szereplő gyanúsítottak kik lehetnek, és az apa hallani sem akar róla, hogy kisfia emiatt lógjon.

A NAV sajtóosztálya szerint az ügyben egyébként csaknem nyolcszáz személyt kerestek fel, úgynevezett távtanúként hallgatnák meg őket, azaz írásban várnak választ.

A Blikk által megkérdezett ügyvéd, Kamarás Péter szerint csak nagyon indokolt esetben lehet meghallgatni kiskorút a szülei jelenlétében, akkor, ha csakis ő tud válaszolni a felmerült kérdésekre. Itt pedig nem valószínű, hogy erről lenne szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik