Belföld

Nem ünnepel az idő

Köd (Array)
Köd (Array)
Záporeső, szél, figyelmeztetés, meg fejfájás, migrén, levertség és fáradékonyság.

Péntek estig a Kárpát-medence fölé eleinte kissé nedvesebb, majd ismét szárazabb léghullámok érkeznek. Napközben a köd feloszlása után országszerte változóan felhős lesz az ég, főként északnyugaton, nyugaton lehet eső, zápor. A Dunántúlon megélénkül, a Kisalföldön megerősödik az északnyugati szél. A hőmérséklet napközben 10-16, késő este 4-11 fok között alakul. fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki hat megyére (Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés, Csongrád, Bács-Kiskun). Nagyobb, összefüggő sűrű ködre péntek reggel és délelőtt a Tiszántúlon – különösen annak déli részén – lehet számítani tartósan, több órán át. A látótávolság pár száz méterre csökken.

Erős fronthatás nem várható, de a magasban kezdődő melegedés miatt gyenge melegfronti tünetek okozhatnak fejfájást, migrént, levertséget, fáradékonyságot. Alvási zavar is előfordulhat. A reakcióidő hosszabb lehet a megszokottnál. A párás, ködös idő megterhelő lehet a légzőszervi betegségben szenvedőknek.

Szombaton jobbára mindenütt várható több-kevesebb napsütés, ám az éjszaka köd és rétegfelhőzet helyenként csak lassan oszlik fel. Csapadék nem lesz. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul, talajmenti fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12, 16 fok között valószínű.

Vasárnap hajnalban is lassan oszlik majd a köd, délután egyre több fátyolfelhő sodródik hazánk fölé, de csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1, 7 fok között alakul, talajmenti fagy is várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12, 16 fok között valószínű.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik