Belföld

Már Budapesten a 71 halott menekült ügye

Megérkezett az osztrákok megkeresése a Legfőbb Ügyészségre.

A „71 migráns halálát okozó bűncselekmény ügyében az Osztrák Köztársaság Szövetségi Igazságügyi Minisztériumából a büntetőeljárás lefolytatásának felajánlására irányuló hivatalos megkeresést megkapta a Legfőbb Ügyészség.

Jelenleg a megkeresés hivatalos fordítása és vizsgálata folyik.

További információt kizárólag ennek befejezése után tudnak adni – közölte a Legfőbb Ügyészség. Mint korábban megírtuk, Ausztria átadná az A4-es autópályán történt, 71 menekült halálával járó tragédiát vizsgáló eljárás lefolytatását. Az osztrákok azt szeretnék, ha ők lezárhatnák az ügyet, mivel az Ausztriában lefolytatható bizonyítási eljárás javarészt befejeződött, a menekültek pedig már Magyarországon halottak voltak,

tehát az erőszakos cselekmény elkövetésének helyszíne Magyarország volt.

Az A4-es autópályán augusztus 27-én találták meg azt a hűtőkocsit, amelyben embercsempészek megbízásából 71 menekültet szállítottak összezsúfolva a magyar-szerb határról Magyarországon át Ausztriába. A tragédia áldozatai közül 59 férfi, nyolc nő és négy gyermek volt. Az orvosszakértői vizsgálat eredményei szerint az áldozatoknál oxigénhiányos állapot lépett fel, és már a magyarországi útszakaszon megfulladtak. A menekültek feltehetően Szíriából, Irakból és Afganisztánból indultak Európába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik