Belföld

Felmondott öt radiológus Egerben, a hatodikat meg kirúgták

A megyei kamara szerint pótolhatatlan szakemberek távoztak, a kórházigazgató nem aggódik.

Levélben tiltakozott a Magyar Orvosi Kamara Heves megyei szervezete amiatt, hogy indoklás nélkül felmondtak az egri Markhot Ferenc Kórház radiológiai osztályán dolgozó főorvosnak, dr. Fazekas Péternek. A kamara szerint a nemzetközi hírű főorvos elbocsátása összefüggésben van azzal, hogy öt radiológus szakorvos távozott az intézményből. Az aláírók szerint a dolgozók távozása az ellátás biztonságát is veszélyeztetheti.

A kamara megyei elnöke, dr. Pócs Alfréd a Heolnak azt mondta: pótolhatatlan szakemberek távoztak a kórházból, ami szerinte megengedhetetlen.

Dr. Fazekas Pétert a portál már Salgótarjánban érte utol, ott kapott munkát. Szerinte az egri radiológián azért mondtak fel az orvosok, mert rosszak a körülmények és nagyon rossz a hangulat. A megyei kórházak közül az egri rendelkezik a legrosszabb felszereltséggel, az eszközök rendszeresen tönkremennek és példátlan módon még most is filmre készülnek a röntgenfelvételek. Azt mondta: azzal vádolták, hogy nem akadályozta meg kollégái távozását, söt melléjük állt. Fazekas szerint ez nem igaz, ő amellett kardoskodott, hogy maradjanak egri orvosok, de mellette más kórházakban is vállalhatnak feladatot. Kijelentette: a fiatalok megragadták a kínálkozó lehetőséget, a jobb feltételek reményében felmondtak.

A Markhot Ferenc Kórház főigazgatója szerint most is van elég orvos, tizenhárman maradtak a radiológián. Szerinte az orvosok távozásában elsősorban a pénz játszott szerepet, egyébként türelemmel kellett volna lenniük, mert néhány hónapon belül Egerbe is új eszközök érkeznek. Dr. Tóth Ildikó szerint Fazekas ultimátumot adott, a radiológiai osztály vezetőjének felmentését akarta, amit ő viszont nem látott indokoltnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik