Belföld

Egymásra mutogat az elhagyott kisfiú anyja és élettársa

A nőt megtalálták, kihallgatták. Kiderült, hogy kisfia neve, Gerzson.

Gerzson még mindig a miskolci kórházban van, az igazgatótól a Blikk úgy tudja, egészséges, jól érzi magát. A lap szerint anyját megtalálták a rendőrök.  Folyamatosan hallgatják ki a hatóság emberei a megdöbbentő esetről.

Az Origo szerint a nő azt mondta, nem hagyta el gyermekét, összeveszett az élettársával, rá bízta a fiút, amikor elment. Az élettárs viszont azt állította, a nő a gyerekkel együtt napokkal ezelőtt elment tőle, nem is tudott róluk.

A rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoz. Ez bűntett. Az anya (V. Renáta 34 éves) azzal, hogy 2015. október 19-én 14 óra előtt Miskolcon felügyelet nélkül hagyta 2 és fél éves kisfiát,

veszélyeztette a kicsi testi, értelmi, erkölcsi, érzelmi fejlődését.

A terhelt gyanúsítotti kihallgatásán egymásnak ellentmondó érvekkel magyarázta tettét.

A Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztályának vezetője a Velvetnek azt mondta, a rendőrség már intézkedett a gyermek ügyében. Ideiglenesen befogadó otthonukba helyezte el. Ezt a döntést a Miskolci Járási Hivatal Gyámügyi Osztálya vizsgálja felül, 35 napon belül dönt arról, hogy a gyermeket nevelésbe veszi – vagyis nevelőszülőknél helyezi el –, vagy visszaadja a szülőknek.

Korábbi cikkünk után jelentkezett egy olvasónk. Őt nagyon érdekli a kisfiú sorsa, ezért azt kértük, jelentkezzen a gyermekvédelemnél. Az asszony azt írta, hogyha senkinek nem kell a kicsi, ha nem keresik, adják neki. Az óvodapedagógus végzettségű nő pontosan tudja ugyan, hogy ez nem úgy megy, hogy „adják nekem” és már adják is, de neki nincs gyermeke, szívesen felnevelné a kicsit. Az asszony önkormányzati kislakásban él, egyedül, hamarosan nyugdíjba megy. Mint írta: sokat tudna a kisfiúval foglalkozni, a nap 24 órájában. És felnevelné,

ha nincs senkije, vagy nem lesz senkije, aki hazavinné.

Az eset másik furcsasága, hogy a kisfiún oltási nyomot egyáltalán nem találtak, pedig ennyi idős korukra a gyerekek megkapják a tbc, a torokgyík, a teta­nusz és az agyhártyagyulladás elleni oltásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik