Flying Tree Sparrow against bright blue sky background
Élő Belföld

Orbán, az elefánt és az ormány

Nagy József
Nagy József

újságíró. 2015. 10. 19. 16:55

Az azonnali kérdések vannak soron, az előzetes terv szerint összesen tizenöt darab, ebből hét a miniszterelnöknek szól. Először a szocialista Harangozó Gábor aggódik a földárverések miatt, Orbán Viktor javasolja neki, vegyen részt egy ilyen eseményen.

Aztán Vona Gábor fumigálja a kormányfőt – természetesen kormányzati korrupció ügyében. Vona egyebek mellett ciklusonkénti képviselői vagyonosodási vizsgálatot sürget. „Miért szabotálja ön és a Fidesz-frakció a korrupció felszámolását itt, a Parlamentben?” – így Vona. Orbán erre javasolja jobbikos képviselőtársnak, hogy vegyen részt a korrupcióellenes harcban. És ő is kágébélázik, jelezve, hogy Kovács Béla fizette be a Jobbik pártkasszájába a legtöbb pénzt. Konklúzió: „Itt a parlamentben megszoktuk, hogy bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű, de hogy egy elefánt tegye szóvá mások ormányát, az mégiscsak elképesztő.”

A zöld Sallai Róbert Benedek fájlalja, hogy egyre kevesebb a kisgazdaság „Látszik-e Felcsútról a magyar vidék?” címmel. Orbán szerint, ha a kormány nem a jelenlegi politikáját folytatná, még jobban csökkent volna a kisgazdaságok száma. Tiszta matek.

Fotó: Nagy József

Kommentek

Felcsút, 2014. október 24.
Felsorakoznak a csapatok a magyar Országgyűlés és a brit parlament labdarúgócsapatának mérkőzése előtt a felcsúti Pancho Arénában 2014. október 24-én. Az Országgyűlés csapata 8-1-re nyert. Jobbról a nyolcadik Kövér László házelnök.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.