Belföld

Isten igéjét hirdetné a móri mészáros

Az életfogytiglani büntetését töltő Weiszdorn Róbert teológiát tanul a börtönben, mert börtönlelkész szeretne lenni.

A brutális móri bankrablásnál az ajtónál álló elítélt bűnözőt felvették egy neves felsőoktatási intézmény hittudományi szakára. Weiszdorn ugyanis a rácsok mögött kitűnőre érettségizett, és de továbbra is egész nap a könyveket bújta, hogy felvegyék a felsőoktatásba – írja a Blikk.

Kétséges volt azonban, hogy valóban elkezdheti-e a tanulmányait, amikor elkerült a szegedi Csillagbörtönből, de időközben Budapesten is lehetővé vált Weiszdorn taníttatása: az oktatók bejárnak a móri mészároshoz, és a börtönkörülmények között készítik fel a vizsgákra.

Weiszdorn azt tervezi, ha lediplomázik, rabtársainak nyújthat lelki segítséget, hogy az elítélt bűnözők könnyebben feldolgozhassák a rácsok mögött töltött hosszú éveket.

A büntetett előélet azonban nem jelent kizáró okot. Tavaly ősszel ugyan felmerült, csak érvényes erkölcsi bizonyítvánnyal lehessen felvételezni, végül a felvételi eljáráshoz nem lett kötelező a dokumentum, de a karok kérhetik.

A 2002. május 9-én a móri bankban két férfi nyolc embert végzett ki. Bár a nyomozás sokáig tévúton járt, 2007. február 17-én a veszprémi postásgyilkosság miatt elkapták Nagy Lászlót, és Weiszdorn Róbertet. Weiszdorn lőtt a biztonsági őrre, majd az ajtóból elküldte az érkezőket, míg a börtönben magát megölő Nagy agyonlőtt hét embert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik