Belföld

Kormányszóvivő: eseménytelenül telnek az órák

“Gyakorlatilag eseménytelenül telnek az órák” – jelezte Kovács Zoltán. Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó a tájékoztatón azt mondta: péntek nulla órától szombat nulla óráig a szerb, a horvát és a szlovén határszakaszokon összesen 870 illegális bevándorlóval szemben kellett intézkedni.

Ennek többsége az a 859 migráns, akiket nem sokkal péntek éjfél után, a határzár elrendelésekor Zákánynál még beengedtek Magyarország területére, de már ők sincsenek a térségben. A szerb határszakaszon nyolc, a szlovén határon, Tornyiszentmiklósnál két emberrel szemben intézkedett a rendőrség – mivel ott nincs határzár, ellenük szabálysértési eljárás indul -, az országhatártól távolabb pedig egy embert fogott el a készenléti rendőrség az eltelt 24 órában.

Az összesített adatok szerint idén eddig 390 646 illegális bevándorló ellen kellett intézkedni, közülük 176 424 nyújtott be menekültügyi kérelmet, de ez utóbbi eljárások többségét meg kellett szüntetni, mert az érintettek “eltűntek”. Mostanáig 750 emberrel szemben indult büntetőeljárás – közölte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik