Belföld

Gázrobbanást okozott bánatában Szolnokon – Két és fél évet kapott

Párja szakított vele, ezért úgy döntött, öngyilkos lesz, méghozzá gáz segítségével. Könnyű sérülésekkel megúszta, de több mint 55 milliós kárt csinált.

Jogerősen két és fél év fogházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a férfit, aki 2012 decemberében gázrobbanást okozott egy szolnoki társasházban.  A táblabíróság különösen nagy kárt okozva elkövetett közveszélyokozás vétségében találta bűnösnek a 29 esztendős vádlottat.

Ivott és mindent szétszedett, el akart aludni

A fiatalember 2010 márciusától élettársával egy négyszintes, 11 lakásos szolnoki társasházban lakott. 2012 nyarán a kapcsolatuk véget ért, és a nő el is költözött. A szakítás megviselte a vádlottat, akinek emellett anyagi gondjai is akadtak.

2012. december 12-én délután ivott, és miután hazament, úgy döntött, öngyilkos lesz. Búcsúlevelet írt majd sörözni és töményezni kezdett. Ezután lekapcsolta a gázkonvektorokat, elfújta a bojler őrlángját, majd fogóval megpróbálta szétcsavarni a vezetéket. Mivel ez nem sikerült neki, elvágta a konvektor flexibilis csövét. Miután megbizonyosodott arról, a vezetékből a gáz áramlani kezd, lefeküdt az ágyába, és hogy hamarabb elaludjon, orvosságokat vett be.

 Tűz és robbanás

Éjfél után a gáz ismeretlen okból berobbant, majd tűz ütött ki, amely átterjedt két szomszédos lakásra és az első emeleti lépcsőházra is. A lángokat a tűzoltók fékezték meg. A fiatalember könnyű sérülésekkel megúszta.  Az épületben rajta kívül tizenheten tartózkodtak, többségüknek sikerült kijutni az utcára, de két embert a tűzoltóknak kellett kimenteniük.

Kilenc hónapig tartott a felújítás

Az épület annyira megrongálódott, hogy a lakók kénytelenek voltak a lakásukat elhagyni, a felújítás kilenc hónapig tartott. Az épületben 55,2 millió forint kár keletkezett, ezt a biztosító megtérítette. Emellett a lakók holmijai és odavesztek vagy megrongálódtak, és négy, az utcán parkoló autó is megsérült – írja az MTI.

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik