Belföld

Kokaint rejtett magyar nők csomagjaiba a külföldi “udvarló”

Gyerekruhák, táskák,  gyógyászati segédeszközök - ezek lapultak a küldeményekben, meg nem kevés "meglepetés".

Társkereső oldalakon ismerkedett magyar nőkkel egy nigériai férfi, hogy nekik küldött csomagokba rejtve drogot juttasson Magyarországra. Volt egy cinkosa is, a külföldi párost különösen jelentős, illetve jelentős mennyiségű kábítószerre, megszerzéssel elkövetett kábítószer birtoklás bűntett kísérlete miatt állítják hamarosan bíróság elé.

A 47 éves nigériai állampolgár tavaly, év közepén egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg egy nővel, akitől nem sokkal később már elkérte a telefonszámát és a lakcímét is. Néhány hét múlva felhívta őt azzal, hogy egy csomagot fog küldeni neki Franciaországból, ami meg is érkezett, benne látszólag csupán három női táskával és gyermekruhákkal. A vádlott ezután azt kérte tőle, hogy vigye el neki a kapott küldeményt egy előzetesen megbeszélt időpontra Budapestre. Mivel az asszony ezt furcsállotta, alaposabban átnézette a küldeményt a fiával, aki a három táskába varrva jelentős mennyiségű kábítószert – több mint 380 gramm kokaint – talált. Ennek fényében nem utazott sehova, ellenben értesítette a rendőrséget.

Az egyenruhások akkor kapták el a párost, amikor elmentek a csomagért. Volt náluk egy lista is, rajta nevekkel és címekkel, vélhetően nekik is hasonló meglepetést szántak.  A listán szereplők közül egy siklósi nő címére már küldtek is gyógyászati segédeszközök közé rejtett kokaint tartalmazó csomagot Brazíliából, de azt a vámhatóság még a reptéren lefoglalta.

A Heves Megyei Főügyészség a most benyújtott vádiratában mindkét vádlottal szemben – előzetes letartóztatásuk meghosszabbításán túl – végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik