Belföld

Kiszúrta ellenfele szemét a féltékeny gyömrői férfi

A férfi zaklatta gyermekei anyját, nem tudta feldolgozni, hogy vége a kapcsolatuknak.

Rátámadt volt élettársa párjára egy férfi Gyömrőn. Hamarosan bíróság elé állítják emberölés kísérletének, kiskorú veszélyeztetésének és zaklatás bűntettének vádjával.

A Pest Megyei Főügyészség szerdai tájékoztatása szerint a férfi évekig kapcsolatban élt, ám tavaly júniusban a pár szakított, de a nő a gyermekeikkel együtt a közös otthonukban maradt. A későbbi támadó nem tudott beletörődni, hogy mindennek vége köztük és gyötörte a gondolat, hogy egykori élettársának lehet valakije. Szinte folyamatosan ivott és gyógyszereket szedett.

Miután különköltöztek, zaklatni kezdte a nőt, tucatnyi hívással és üzenettel igyekezett részt venni a mindennapjaiban, aki ennek ellenére nem akadályozta meg, hogy láthassa a gyermekeit.

2014 augusztusában a férfi részegen az asszony házához ment. Ott szembesült azzal, hogy az asszony már nincs egyedül, olyasvalakivel volt együtt, akit futólag ő is ismert. Dühében a nőre támadt, előbb veszekedtek, majd összeverekedtek. A vádlott a fején ütötte gyermekei anyját. A feldühödött férfi ezután bement a házba azzal, hogy a gyerekeket elviszi magával. Az asszony barátja utána eredt, a támadó ekkor a konyhában felkapott egy kést és ellenfele szemébe szúrta.

A férfi a fájdalom ellenére igyekezett megfékezni a vádlottat, dulakodni kezdtek, a féltékeny késelőnek a karján és a hátán is sikerült megszúrnia. Az erősen vérző sérült maga hívta ki a mentőket, a szomszédok pedig értesítették a rendőröket. A gyerekek mindezt végignézték, és hallották azt is, hogy apjuk azzal fenyegeti anyját és új párját, megöli őket.

A támadó maradandó fogyatékosságot okozott neki, és csak a véletlenen múlt, hogy nem történt nagyobb baj.

Az apa előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik