Belföld

Vallomást tett Kulcsár Attila

24.hu
24.hu

2015. 10. 13. 13:59

Kulcsár Attila, a másfél évtizeddel ezelőtti brókerbotrány elsőrendű vádlottja azt mondta a Fővárosi Törvényszéken kedden, hogy az ügyfelek pénzét mosták a K and H Bank brókercégénél, de a vádban szereplő piramisjátékszerű sikkasztássorozat nem történt meg.

Már a perbeszédek végén tartott a megismételt elsőfokú büntetőper, amikor a bíróság újra megnyitotta a bizonyítási eljárást, hogy Kulcsár Attila vallomás tehessen. Az elsőrendű vádlott többórás felszólalásában a többi között arról beszélt, hogy az ügyészségen a nyomozás során tett, másokat és magát is terhelő vallomásait jelentősen befolyásolták bizonyos elvárások.

Kulcsár azt mondta, hogy 1998-ban a K and H Bank brókercégénél egy már működő rendszerbe kapcsolódott be, amely azért tudott éveken át működni, mert az ügyfelek aktív résztvevői voltak. A bíró többször figyelmeztette Kulcsár Attilát a hamis vád törvényes következményeire – írja az MTI.

A bókerbotrány 2003-ban pattant ki. Az ügyészség a 1998 és 2003 közötti időszakban elkövetett bűncselekmények miatt emeltek vádat 2005-ben Kulcsár Attila és 23 társa ellen. A vád lényege, hogy Kulcsár Attila a Kereskedelmi és Hitelbank brókercége, a K&H Equities munkatársaként a vád szerint jogosulatlanul forgatta állami és magánbefektetők pénzét.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.