Belföld

Altatógázt kapott a műtött nő oxigén helyett, meghalt

A nőgyógyászati műtő áldozatot szedett tavalyelőtt Mosonmagyaróváron. Fordítva kötötték be a gázcsöveket, egy nő meghalt műtét közben. Most kezdődött el a per.

A mosonmagyaróvári kórházban az utóbbi években felújították a nőgyógyászati műtőt, azonban alapvető hibát vétettek: fordítva kötötték be az oxigén és az altatógáz csöveit. A tévesztés miatt egy 62 éves beteg életét vesztette. Emiatt hétfőn indult el a per halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vádjával a Mosonmagyaróvári Járásbíróságon – írja a Velvet.

A lap szerint az altatás közben lépett fel a komplikáció, ami az asszony életébe került. Másnap egy 31 éves nőnél előjöttek a tünetek, de az ő műtétjét inkább kézi lélegeztetéssel fejezték be, így nem lett baj. Csak ezután ellenőrizték a gázcsöveket. Kiderült, hogy lélegeztetés helyett a rosszul bekötött csövek miatt altatógázt kapott a nő oxigén helyett.

Az is kiderült, hogy elmaradt a rendszer tesztje átadás előtt. Négy ember ellen emeltek vádat, a per szerdán folytatódik a hétfői vádiratismertetés után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik