Belföld

Juszt László elbukott egy 44 milliós pert

juszt lászló (juszt lászló)
juszt lászló (juszt lászló)

Juszt László perrel akarta eltüntetni Kálmán Olgát a képernyőről – derül ki abból a nyilatkozatból, amelyet Rózsa István, az ATV elnöke osztott meg a Facebookon, válaszul Juszt posztjára (utóbbi itt elérhető)

Rózsa szerint a műsorvezető emellett 44 millió forintot próbált meg legombolni az ATV-ről, mondván ő találta ki az Egyenes Beszédet és az Újságíróklubot. A bíróság Juszt minden követelését alaptalannak minősítette és jogerősen elutasította, ám Juszt “A tévé ügyvédje” László szerint pervesztése csak azt bizonyítja, hogy “az igazságszolgáltatás a politika ágyasa lett.”

Rózsa szerint Juszt azért perelte be az ATV-t, mert a televízió vezetése megszüntette – az AGB mérései alapján is dokumentálhatóan alacsony nézettségű – Magánbeszélgetések című műsorát. Rózsa szerint Juszt azt állította: mindkét műsorszám szinopszisának és címének ő a szerzője.

Hogy ez mennyire így van, annak bizonyítására az Artisjus részére beadott leírásokat csatolta keresetéhez, noha kis utánajárással szembesülhetett volna vele, hogy a jogvédő egyesületnél nem lehet televíziós műsorok szerzői jogait levédetni. Nem is kapott mást tőlük, mint egy igazolást próbálkozásáról – írta Rózsa.

A bíróság első fokú ítéletében kimondta, hogy Juszt László több mint 44 millió forintos követelése az ATV irányába teljes egészében megalapozatlan, ezért elutasította azt. Mivel a csatorna korábbi műsorvezetője nem fellebbezett az ítélet ellen – vagyis hallgatólagosan tudomásul vette –, a bíróság döntése jogerőre emelkedett.

(A posztot a Beszéd Blogból emeltük át)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik