Belföld

Sokkoló dolog milliárdokat nyerni

Sokban hasonlítanak egymásra a magyar lottónyertesek, a pénz átvételekor például mindannyian úgy érezték, hogy nem fog megváltozni az életük.

Az elmúlt tíz évben huszonketten lettek milliárdosok az ötöslottónak köszönhetően – írja a Pénzcentrum a Szerencsejáték Zrt. adatai alapján. A legtöbben 1-2 milliárd forint közötti összeggel gazdagodtak, de volt már idén, aki ötmilliárd forintnak örülhetett.

Az elmúlt tíz év nagy nyertesei közül ugyan senki nem vállalta a nyilvánosságot, de a Szerencsejáték Zrt. anonim kérdőívet szokott velük kitöltetni, amiből érdekes dolgok derülnek ki róluk és terveikről. Közös pont, hogy szinte mindegyik nyertes hosszabb ideje, állandó számokkal lottózik és mindannyian úgy érzik, hogy a hatalmas összeg nem fogja megváltoztatni az életüket. Nagy az egyetértés abban is, hogy a nyeremény jelentős részét be kell fektetni, amihez megbízható tanácsadók véleményét kell kérni.

A nyeremény átvételekor a szerencsések nagy része azt mondta, mindenképp fog adományozni, szervezeteket támogatni. Volt olyan is, aki saját alapítványt akart létrehozni. A nyertesek többségét sokkolta, amikor megtudták, hogy hatalmas összeggel gazdagodtak – van, akinek az volt az első dolga, hogy lemenjen a pincébe és bort töltsön magának, hogy könnyebben feldolgozza a hírt.

A nagy nyertesek között egyedül abban nem volt összhang, hogy kinek újságolták el az örömhírt – akadt, aki egyből szólt a családtagjainak, de olyan is, aki soha senkinek nem akarta elmondani, hogy dúsgazdag lett.

Hamarosan egyébként újabb taggal bővülhet a magyar lottómilliárdosok klubja, a szombat esti sorsoláson 1,66 milliárd forint a tét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik