Belföld

Tolmácsot akartak megvesztegetni a menekültekre támadó csempészek rokonai – Videóval

Ötezer-ötezer eurót ajánlottak azért, hogy rávegye a négy kirabolt szírt, változtassák meg a vallomásukat, vagy ha nem sikerül, "fordítson félre". Két nappal később már fenyegetőztek.

Meg akartak vesztegetni egy tolmácsot annak a két szegedi embercsempésznek az érdekében, akik a gyanú szerint szeptember elején szír menekülteket raboltak ki Örkénynél. Két férfit fogtak el pénteken, a támadók rokonait.

Az ominózus ügyről a 24.hu is beszámolt, eszerint az embercsempészek abban állapodtak meg négy szírrel, hogy fejenként 250 euróért Budapestre viszik őket, ám útközben fegyvert szegeztek rájuk és kirabolták őket.  A korábbi tájékoztatás szerint egy 19 éves szegedi fiút és egy tinédzsert kaptak el, őket rablás miatt hallgatták ki, illetve eljárás indult egy 46 éves szegedi férfi ellen is jogellenes tartózkodás elősegítése miatt.

A támadás kapcsán a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon indult nyomozás, az eljárás részeként a két embercsempészt és a menekülteket – egy tolmács közreműködésével – szembesítették.

A Fővárosi Főügyészség pénteken közölte, a gyanúsítottak rokonai azzal keresték meg a tolmácsot, hogy özezer-ötezer eurót adnak neki azért, ha rábeszéli a szíreket arra, hogy változtassák meg a vallomásukat és mondják azt, hogy a gyanúsítottaknál nem volt fegyver. Azt is kérték tőle, hogy amennyiben nem sikerül rávennie őket, akkor is ezt tolmácsolja a rendőröknek. Két nappal később már fenyegetőzve tették ugyanezt.

A terrorelhárítók pénteken, két helyszínen csaptak le rájuk: Szegeden és Budapesten. Mindkét férfi őrizetbe került. Vesztegetés hatósági eljárásban, kényszerítés hatósági eljárásban, hamis tanúzásra felhívás – ezzel gyanúsították meg őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik