Belföld

Halálra késelte a zalai tinilányt a budapesti főiskolás – Megrázó részletek

Az ügyészség vádat emelt a mindössze 21 éves fiatal ellen. Elárulták, hogy a fiú miért és hogyan ölte meg a 18 éves középiskolást.

Hamarosan bíróság elé áll az a főiskolás, aki idén áprilisban brutális módon megölte volt barátnőjét Zalaegerszegen, egy mindössze 18 éves lányt. Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés – ezért kell felelnie. Az ügyészség pénteken közölte: vádat emeltek ellene.

Fának csapódott

A szörnyű bűncselekmény kapcsán a rendőrség sajtótájékoztatón számolt be a történtekről. Azt mondták, az áldozat szakítani akart, támadója pedig ezután brutálisan bántalmazta, több olyan sérülést is okozott neki, amelyek külön-külön is a halálához vezettek volna. A gyilkosság után a fiú a holttestet a zalaegerszegi parkerdőben hagyta, majd kocsiba ült és elhajtott. Útközben felhívta barátját és elmondta neki, hogy mit tett. Ő értesítette a támadó anyját, aki pedig hívta a rendőröket. Egyenruhások egy csapata a menekülő fiatal nyomába eredt, egy másik a lányt kereste. Megtalálták, de ekkor már nem lehetett rajta segíteni. A fiú útközben balesetet szenvedett és megsérült, autójával fának csapódott.

zalaegerszegi gyilkosság 2
Fotó: police.hu

Már szakítottak

Az ügyészség pénteken újabb részleteket közölt. Tájékoztatásukból kiderül, a fiatalok valójában már nem voltak együtt, amikor a gyilkosság történt. 2014 júliusában ismerkedtek meg, szerelmesek lettek. A fiú egy budapesti főiskolán tanult, a lány pedig érettségi előtt állt és egyetemi felvételire készült. A középiskolás januárban úgy döntött, szakít, ezt barátja képtelen volt feldolgozni. A következő hónapokban olykor üzenetet váltottak, illetve néhányszor összefutottak véletlenül. Egy ilyen találkán a fiú azt kérte volt barátnőjétől, hogy nyugodt körülmények között beszéljenek, illetve hogy fontos dolgokat szeretne neki mondani. A lány belement, mert abban bízott, hogy végre le tudják zárni a kapcsolatukat.

Ütött, fojtogatott és késelt

2015. április 11-én, az esti órákban Zalaegerszegen a belvárosban találkoztak, majd a parkerdőbe mentek. A fiú   egy sötét, világítás nélküli, erdős részre csalta áldozatát, majd rátámadt: fojtogatni kezdte, ököllel ütötte és egy késsel számos szúrt sérülést okozott neki. A lány elvesztette az eszméletét, támadója ezután sorsára hagyta és eltűnt, magával vitte volt barátnője telefonját is.

zalaegerszegi gyilkosságFotó: police.hu

Örökre rács mögé kerülhet

A fiú előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, az ügyészség fegyházbüntetést indítványozott vele szemben. Ha bűnösnek találják, tíztől húsz évig terjedő vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is sújthatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik