Belföld

Magyarázkodik az MTVA a Maradj talpon-tragédiában

Maradj talpon! (maradj talpon!, gundel-takács gábor, )
Maradj talpon! (maradj talpon!, gundel-takács gábor, )

A tragédiáról írtunk már korábban, a férfi azt mondta, nem tudja elfogadni, amit történt. „Kinga 1-es típusú cukorbeteg volt, és a forgatás alatt kifogyott az inzulinadagolója. Kimentünk az orvoshoz, ahol megmérték a vérnyomását, nagyon alacsony volt, a cukra akkor már 20-ra kúszott fel. Mentőt hívtak, de én nem várhattam meg vele, ugyanis visszaültettek a közönség soraiba. Ez érthetetlen volt számomra. Aztán egyszer csak szóltak, hogy menjek ki, mert Kinga meghalt. Azt mondták, hívnak nekem egy taxit, és menjek haza. De se a táskáját, se a telefonját nem kaphattam meg, mert az állandó lakcíme szerint a szüleihez volt bejelentve, pedig évek óta nem tartotta velük a kapcsolatot.”

Az MTVA Sajtóosztály is megszólalt az ügyben, közleményüket változtatás nélkül mutatjuk:

„A Blikk bulvár napilap mai „Nem engedtek ki a haldokló páromhoz” című írása több helyen is félreértésre adhat okot, melyeket ezúton szeretnénk tisztázni.

Korábban közleményben számoltunk be arról a tragikus hírről, hogy a „Maradj talpon!” című műsorunk 2015. szeptember 22-i felvételének szünetében egy néző rosszul lett, és a gyors és szakszerű orvosi segítség ellenére sajnálatos módon életét vesztette.

A cikkben az elhunyt hozzátartozója arra panaszkodik, hogy nem lehetett jelen az orvosi beavatkozás idején. Az Országos Mentőszolgálattól kapott tájékoztatás alapján a mentők az adott helyzetben (a beteg érdekét előtérbe helyezve) a legmegfelelőbb megoldást igyekeznek alkalmazni. Elsősorban a betegellátásra koncentrálnak, legfontosabb feladatuk és céljuk az életmentés, ilyenkor minden más szempont háttérbe szorul.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik