Belföld

Falhoz és földhöz csapta újszülött kislányát a kecskeméti nő – Kiengedték

Az anya azt tervezte, hogy inkubátorban hagyja a picit, de végül brutálisan bántalmazta a kislányt. A bíróság szerint nincs szó "különös kegyetlenségről". A nő szabadlábon várhatja a másodfokú tárgyalást.

Hat és fél év börtönre ítélt a Kecskeméti Törvényszék kedden egy kecskeméti nőt, aki meg akarta ölni újszülött kislányát 2014 novemberében. A bíróság szerint – eltérően a vádirattól – az anya nem különös kegyetlenséggel követte el a bűncselekményt. Az ítélet nem jogerős, az ügyész ugyanis súlyosításért fellebbezett. A nőt ezzel együtt kiengedték az előzetes letartóztatásból, így szabadlábon várja a másodfokú tárgyalást. Az ügyész emiatt is fellebbezést nyújtott be.

Az ítélet szerint a 25 éves nő hat kiskorú gyereket nevelt férjével, rendkívül nehéz anyagi körülmények között. 2014 nyarán ismét teherbe esett, de ekkor már nem volt lehetősége arra, hogy elvetesse a babát. Úgy döntött, megszüli a picit, majd a megyei kórház inkubátorában hagyja. Várandósságát titokban tartotta még férje előtt is, orvoshoz, terhesgondozásra nem ment. Párja azt mondta neki, ha újabb gyermekük születik, elhagyja őket.

A nő 2014. november 26-án, az udvari vécében szülte meg a kisbabát. Elvágta a köldökzsinórt majd kivette az újszülöttet a gödörből, és két-három alkalommal az épület oldalához vágta, ezután szőnyegbe csavarta és a földhöz csapta, végül magára hagyta. Ekkor érkezett a férje, aki azonnal mentőt hívott. A kislány életveszélyes sérüléseket szenvedett, de az orvosoknak sikerült megmenteni az életét – emlékeztetett a Kecskeméti Törvényszék.

 

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik