Belföld

Vádat emeltek a kaposvári trafikos gyilkosa ellen

A Somogy megyei főügyészség szerint a gyilkos részletesen megtervezte a tettét. Tizennégyszer szúrt.

A vádlott a kaposvári Fő utcai trafikban április 22-én brutálisan meggyilkolta az eladót. Előtte elhatározta, hogy elköltözik a szüleitől, ezért pénzre volt szüksége. Azért döntött a trafik kirablása mellett, mert ott fóliázott volt az üveg, így nem lehetett belátni oda.

A vádlott a bűncselekményt részletesen megtervezte, magához vett egy 16,5 centis pengéjű, élesre köszörült hússzeletelő kést, felvett egy kétrészes munkásoverált, az arcát pedig egy fekete pólóból kivágott sállal takarta el. A rablással azért várt este hatig, mert addigra már nagyobb napi bevételre számított.

Április 22-én háromnegyed hat előtt az utolsó vevő távozása után lépett be a Fő utcai dohányboltba, az ajtó kinyitása közben a sálat az arca elé húzta. Azonnal az L alakú pult mögé ment, és a nála lévő késsel az üzletben dolgozó fiatal nőt a 23 400 forintos bevétel átadására kényszerítette.

A későbbi áldozatot arra utasította, hogy feküdjön a földre, majd tizennégyszer szúrt, nehogy értesíteni tudja a rendőrséget vagy személyleírást tudjon adni. Az áldozat a helyszínen életét vesztette.

Mielőtt elment, a vádlott megpróbálni eltűntetni a nyomokat. Az ügyészség szerint kevesellte a megszerzett pénzt, ezért tervezte, hogy más dohányboltokat is kirabol, de részben a nagy forgalom, részben pedig a lelepleződéstől való félelme miatt ettől végül elállt.

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és felfegyverkezve elkövetett rablás miatt emeltek vádat ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik