Belföld

Hétvégén már melegebb lehet

Csütörtök és péntek hajnalban még fagy, de szombaton és vasárnap már feljebb kúszik a hőmérséklet.

Csütörtökön általában gyengén felhős, napos idő lesz, ugyanakkor főként a Dél-Alföldön és a Dunántúl délnyugati részén átmeneti felhősebb időszakok is lehetnek elsősorban a nap első felében. Csapadék nem várható. A többnyire mérsékelt északkeleti szelet főként a Dunától keletre napközben élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő – derül ki az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken napos, többnyire derült idő várható csapadék nem lesz. A délkeletire forduló szél a Dunántúlon megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 7 fok között alakul, néhol gyenge fagy lehet, talajmenti fagy pedig nagyobb területen valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között várható.

MTI / Czeglédi Zsolt
MTI / Czeglédi Zsolt

Szombaton a többnyire kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett napos idő várható, estefelé néhol a Dunántúlon lehet zápor. A délkeleti, déli szél megélénkül, északnyugaton meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 9 fok között valószínű, a fagyra érzékeny helyeken a talaj közelében fagypont alá süllyedhet a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul.

Vasárnap gyengén és közepesen felhős időszakok egyaránt lesznek, emellett országszerte több órára kisüt a nap. Néhol gyenge zápor kialakulhat. A délnyugati, déli szél a Dél-Dunántúlon helyenként megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik