Belföld

Hamis dán koronával “turnézza” végig az országot az ismeretlen férfi – fotóval

Keresik a debreceni rendőrök azt a férfit, aki az ország több pénzváltójában használt fel hamis dán ezerkoronás bankjegyeket. Magyarország több városában is felbukkant már: Szegeden, Gyulán, Berettyóújfaluban és Debrecenben, július 10-én és 11-én. Az ügyben pénzhamisítás miatt indult eljárás. A pénzváltók biztonsági kamerái felvételt készítettek róla, a rendőség pedig csütörtökön képet tett közzé az ismeretlenről:

pénzhamisítóFotó: Police.hu

A keresett férfi 20-30 év körüli, 170-180 centiméter magas, vékony testalkatú, haja rövid, barna. A bűncselekmény elkövetésekor kék színű pólót és fekete színű halásznadrágot viselt.

A Debreceni Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével, vagy a bűncselekményekkel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán (Debrecen, Budai Ézsaiás utca 4. szám), vagy tegyen bejelentést telefonon a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöld számán (hétfőtől-csütörtökig: 8 órától 16 óráig, pénteken: 8 órától 13 óráig), illetve a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik