Belföld

Tizenegy évet kapott az anya, aki kidobta kislányát tatabányai lakásuk ablakán

Emberölés kísérlete miatt 11 év fegyházra ítélt kedden a Tatabányai Törvényszék egy nőt, aki 2014 márciusában kilökte hatéves gyermekét lakótelepi lakásuk ablakából, majd utánaugrott – tájékoztatta a törvényszék sajtószóvivője szerdán az MTI-t. Szabó Ferenc elmondta, a törvényszék megszüntette az asszony szülői felügyeleti jogát is.  A nő legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, vagyis a döntés nem jogerős.

A tatabányai asszony egy operáció után alig mozdult ki otthonról, gyermekét folyamatosan magánál tartotta a lakásban, visszahúzódóan éltek.  A kislány nagyon sokat hiányzott az óvodából. Az anya az intézmény vezetőjével sem volt hajlandó beszélni, ezért a gyámhivatal védelembe vételi eljárást indított. A nő attól tartott, hogy elveszik tőlük a gyereket, ezért – 2014. március 18-án, miután összeveszett a férjével – arra az elhatározásra jutott, hogy kislánya elvesztését csak úgy kerülheti el, ha végez vele és saját magával is.

Az asszony a második emeleti gyermekszoba ablakán kilökte a gyermeket, majd utánaugrott. A gyerek többszörös koponyatörést, csigolya- és keresztcsonttörést és súlyos zúzódásokat szenvedett, hosszú ideig életveszélyes állapotban volt.

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik