Belföld

Mínusz 2 fok lehet csütörtökön

Szerda hajnalban már a völgyekben már lehetett talajmenti fagy, de csütörtökön ez nagyobb területen valószínű. Vasárnap akár 25 fok is lehet.

Szerdán a nap első felében az ország nagyobb részén még erősen felhős lesz az ég, csak északon és a Nyugat-Dunántúlon lesznek kevésbé felhős területek. Napközben azonban egyre nagyobb területen elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. Jelentéktelen csapadék csak elvétve lehet. Az északkeleti szél többfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 16 fok körül valószínű. Késő este 7, 12 fok várható, de északon a völgyekben már hidegebb lesz – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Tehen-a-zuzmaras-kodben(210x140).jpg (zúzmara, köd, )
MTI / Komka Péter

Csütörtökön a Nyugat- és Dél-Dunántúl, valamint a Dél-Alföld nagy részén változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, másutt túlnyomóan derült lesz az ég. Csapadék nem várható. Az északkeleti, keleti szél elsősorban az Észak-Alföldön élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul, de a szélcsendes, derült tájakon, főként északon gyenge fagy lehet kétméteres magasságban is, talajmenti fagy pedig nagyobb területen valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 19 fok között várható.

Pénteken a Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, másutt derült lesz az ég. Reggelre átmeneti ködfoltok alakulhatnak ki. Csapadék nem várható. Az északkeleti, keleti szél egyre nagyobb területen délkeletire fordul, és északnyugaton megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között alakul, de a szélcsendes, derült tájakon gyenge fagy lehet kétméteres magasságban is, talajmenti fagy pedig nagyobb területen valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között várható.

Szombaton a reggeli ködfoltok feloszlását követően nagyrészt derült időre van kilátás, majd délután, este délnyugat felől növekedni kezd a felhőzet, de csapadék nem várható. A délkeleti, déli szél északnyugaton megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között valószínű, a fagyra érzékeny helyeken a talaj közelében fagypont alá süllyedhet a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul.

Vasárnap a ködfoltok feloszlását követően változóan felhős időre számíthatunk, nyugaton egyre több felhővel. Délután, este északon és nyugaton egy-egy zápor előfordulhat. A délnyugati, déli szél a Dél-Dunántúlon megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik